ЙОДОФОЛ таблетки №144 (48х3)

Цены на ЙОДОФОЛ таблетки №144 (48х3)

Бренд: Йодофол
Тип товара: таблетки

Склад

1 таблетка містить:

основні речовини: фолієва кислота (вітамін В9) – 400 мкг, йод (у формі калію йодиду – 200 мкг) – 150 мкг;

допоміжні речовини:лактоза, целюлоза мікрокристалічна (наповнювач), кремнію діоксид колоїдний водний (наповнювач), глюкоза, тальк (наповнювач), магнію стеарат (наповнювач).

Фармакологічні властивості

Фолієва кислота, вітамін групи В, відіграє важливу роль у синтезі нуклеїнових кислот та перетворенні незамінних амінокислот. При застосуванні фолієвої кислоти перед зачаттям та на початку вагітності ризик розвитку дефектів нервової трубки у новонароджених знижується.

Потреба у солях фолієвої кислоти особливо збільшується під час вагітності через ембріогенез та швидкий ріст плода.

При нестачі солей фолієвої кислоти зменшується синтез ДНК, необхідної при клітинному поділу, а також синтез деяких протеїнів та ліпідів. На ранніх термінах вагітності це порушення може викликати появу дефектів нервової трубки у новонародженого. Низькі рівні солей фолієвої кислоти у крові були виявлені у жінок, які народили дітей з дефектом нервової трубки.

Йод сприяє нормальному функціонуванню щитовидної залози, входить до складу її гормонів (тироксину, трийодтироніну). Запобігає розвитку ендемічного зоба, кретинізму. При надходженні йодидів у клітини епітелію фолікула щитовидної залози під впливом ферменту йодид-пероксидази відбувається окиснення йоду з утворенням елементарного йоду, який включається у молекулу тирозину. При цьому одна частина радикалів тирозину у тиреоглобуліні йодується. Йодовані радикали тирозину конденсуються у тиротрони, основними з яких виявляються тироксин (Т4) та трийодтиронін (ТЗ). Утворений комплекс тироніну та тиреоглобуліну виділяється як депонована форма гормона щитовидної залози у колоїд фолікула та зберігається у такому стані протягом кількох днів або тижнів. При дефіциті йоду цей процес порушується. Калію йодид компенсує його дефіцит, сприяє відновленню порушеного синтезу тиреоїдних гормонів. Важливими властивостями калію йодиду виявляється його здатність попереджувати накопичення радіоактивного йоду у щитовидній залозі та забезпечувати її захист від дії радіації.

Рекомендації щодо застосування

Рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування з метою профілактики дефіциту фолієвої кислоти і йоду, особливо для жінок, які планують вагітність, в період вагітності та годування груддю, а також збагачення раціону населення, що проживає в регіонах з недостатньою кількістю йоду в навколишньому середовищі.

Спосіб застосування та рекомендована добова доза

Дорослим та дітям віком від 12 років і старше по 1 таблетці на добу під час або після прийому їжі.

Особливості застосування

При плануванні вагітності дієтичну добавку слід ввести до раціону харчування після припинення використання контрацептивів, та, бажано, не пізніше ніж за 4 тижні до початку вагітності.

Застереження щодо застосування

Перед початком застосування та при одночасному застосуванні з будь-якими лікарськими засобами обов’язкова консультація лікаря.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до складових компонентів.

Форма випуску

Таблетки.

№30 (30х1): по 30 таблеток у блістері, по 1 блістеру в картонній коробці;

№60 (30х2): по 30 таблеток у блістері, по 2 блістери в картонній коробці;

№90 (30хЗ): по 30 таблеток у блістері, по 3 блістери в картонній коробці;

№144 (48хЗ): по 48 таблеток у блістері; по 3 блістери в картонній коробці;

№150 у дозаторі, 1 дозатор в картонній коробці.

Маса 1 таблетки

95 мг ± 7,5 %.

Строк придатності

3 роки.

Умови зберігання

Зберігати за температури не вище 25 °С у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

Назва (найменування) та повна адреса і телефон виробника

«КЕНДІ ЛТД», Болгарія, 8, Гурмазовське шосе, 2227 Божуріште /

«KENDY LTD», Bulgaria, 8, Gurmazovsko shose, 2227 Bozhurishte,

тел.: (+359 2) 99 77 374/376/509/511, факс: (+359 2) 99 77377.

Заявник

«УОРЛД МЕДИЦИН ЛІМІТЕД», ВЕЛИКА БРИТАНІЯ / «WORLD MEDICINE LIMITED», UNITED KINGDOM.

Імпортер (представник в Україні)

Вказано на упаковці.


Инструкция по применению Йодофол, утвержденная производителем, представлена исключительно с ознакомительной целью и не является поводом для самолечения.
Только ваш лечащий врач может принять решение о необходимости применения Йодофол, назначении схем лечения и дозировок, а также обсудить совместимость Йодофол с применяемыми вами лекарствами, разъяснить побочные действия и противопоказания.
Помните – самолечение опасно для вашего здоровья.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...