ФЕРТИЛОВИТ СПКЯ капсулы мягк. желат. №30 (15х2)

Цены на ФЕРТИЛОВИТ СПКЯ капсулы мягк. желат. №30 (15х2)

Количество в упаковке: 30
Тип товара: капсулы

Склад

активні інгридієнти: 

1 стик з порошком містить: міо-інозитолу 2095 мг, магнію оксиду 662 мг, N-ацетил-L-цистеїну 103 мг, L-аскорбінової кислоти 81,3 мг, D-кайро-інозитолу 52 мг;

допоміжні речовини: етилцелюлоза, підсолоджувач стевіол глікозиди.

1 капсула білого кольору містить: холекальциферолу (вітамін D3) 18 мкг (720 МО), фолієвої кислоти 800 мкг, токоферолу (вітамін Е) 13,6 мг, тіаміну гідрохлориду (вітамін B1) 4,7 мг, рибофлавіну (вітамін B2) 4,2 мг, нікотинаміду (вітамін В3) 48 мг, кислоти пантотенової (вітамін В5) 6,6 мг, піридоксину гідрохлориду (вітамін B6) 5,1 мг, ціанокобаламіну (вітамін B12) 10 мкг, біотину 150 мкг, лікопену 10 мг, коензиму Q10 20 мг, L-карнітину 442 мг, цинку 12,5 мг, марганцю 6,1 мг, хрому 0,4 мг, йодиду 0,2 мг, селену 0,12 мг.

допоміжні речовини: мальтодекстрин, гідроксіпропілметилцелюлоза, альгінат, крохмаль модифікований, крохмаль кукурудзяний, титану діоксид, кремнію діоксид, сахароза, крохмаль гороховий, акація (гуміарабік).

1 желатинова капсула містить: риб’ячого жиру 500 мг (докозогексаєнова, ейкозапентаєнова кислоти), альфа-токоферолу 15 мг;

допоміжні речовини: желатин, гліцерин, вода.

Властивості

ФЕРТІЛОВІТ СПКЯ спеціально розроблений комплекс вітамінів, мікроелементів та амінокислот для пацієнток з безпліддям, яке пов’язане з синдромом полікістозних яєчників (СПКЯ). ФЕРТІЛОВІТ СПКЯ забезпечує оптимальні умови мікронутрієнтної підтримки, яка сприяє покращенню метаболічного та гормонального профілю жінок з СПКЯ, а саме: зниження інсулінорезистентності, зниження рівнів тестостерону та лютеїнізуючого гормону в сироватці крові, оптимізацію рівню холекальціферолу, нормалізацію метаболізму гомоцистеїну, зниження оксидативного стресу. Таким чином, ФЕРТІЛОВІТ СПКЯ сприяє отриманню спонтанної овуляції, збереженню вагітності на ранніх термінах та виношуванню вагітності у пацієнток з СПКЯ.

Дія препарату визначається активними інгредієнтами, які входять до його складу.

Міо-інозитол – сприяє настанню спонтанної овуляції при СПКЯ за рахунок зниження інсулінорезистентності при СПКЯ (бере участь у внутрішньоклітинній передачі сигналу та забезпечує роботу рецепторів інсуліну, таким чином нормалізуючи чутливість тканин яєчників до інсуліну і наступним збільшенням поглинання внутрішньоклітинної глюкози в яєчниках).

Підвищення концентрації міо-інозитолу у фолікулярній рідині в преовуляторний та овуляторний періоди необхідне для дозрівання фолікулів та є маркером високої якості ооцитів.

Похідні міо-інозитолу взаємодіють зі специфічними білками, які беруть участь в функціонуванні репродуктивної системи та розвитку ембріону.

Міо-інозитол є важливим сінергістом фолатів та вітамінів  В5 та РР, а також магнію. В процесі дозрівання ооцитів, похідні міо-інозитолу грають основну роль в формуванні кальцій опосередкованих сигналів від рецептору ГнРГ.

D-кайро-інозитол – потенціює ефект міо-інозитолу в фізіологічній комбінації. Сприяє нормалізації менструального циклу. Сприяє зниженню гіперандрогенії та покращує чутливість до інсуліну.

У пацієнток з СПКЯ, головною проблемою є незбалансованість між двома ізомерами – міо- та D-кайро-інозитол. ФЕРТІЛОВІТ СПКЯ містить ці ізоформи в їх фізіологічному співвідношенні 40:1 (міо-інозитол : D-кайро-інозитол). Дана комбінація інозитолів забезпечує цитоплазматичне дозрівання ооцитів та покращення їх якості, сприяє настанню спонтанної овуляції, покращує фолікулогенез та ембріогенез. Співвідношення інозитолів 40:1, в плазмі крові, є фізіологічним та впливає на рівень таких гормонів,  тестостерон та лютеїнізуючий гормон (знижує рівень), прогестерон (підвищує рівень). Крім цього, співвідношення інозитолів 40:1 важливе для профілактики гестаційного цукрового діабету у пацієнток з СПКЯ.

Фолієва кислота   – необхідна для поділу та росту нових клітин в організмі, для синтезу мелатоніну та метаболізму декількох важливих амінокислот, бере участь у реплікації ДНК клітин. Для повноцінного забезпечення організму фолієвою кислотою слід приймати фолатовмісні препарати, зокрема, пацієнткам з репродуктивними намірами, заздалегідь, так як дефект нервової трубки (ДНТ) у ембріона може виникати задовго ще до того, коли стає достаменно відомо, що вагітність настала. Прийом фолатів слід розпочати задовго до зачаття задля забезпечення їх адекватного рівня. Також, фолієва кислота сприяє нормалізації обміну гомоцистеїну.

Холекальциферол (вітамін Д3) – стероїд, за структурою подібний до тестостерону, холестеролу та кортизолу. Відіграє важливу роль в репродукції людини. Бере участь у регуляції обміну таких гормонів, як антимюллерів гормон, фолікулостимулюючий гормон, естрадіол та прогестерон. Рецептори вітаміну Д (VDR) знаходяться в яєчниках, матці та плаценті. Активна форма вітаміну Д – кальцітріол, в ендометрії зв’язується з VDR для регуляції генів-мішеней. Ген HOXA-10 відповідає за сприйнятливість матки до імплантації ембріону. CYP-19 кодує ароматазу, яка є необхідним ферментом в синтезі естрадіолу.

Токоферол (Вітамін Е) –відіграє важливу роль у захисті клітин від оксидативного стресу. Запобігає процесу утворення вільних радикалів та перекисів жирних кислот, окисного пошкодження ліпідів мембран та клітинних структур. Покращує мітохондріальну функцію в ооцитах.

L-аскорбінова кислота (Вітамін С) – має виражену антиоксидантну та антиагрегантну дії. Бере участь в окисно- відновлювальних процесах. Покращує мітохондріальну функцію в ооцитах.

Селен  – ко-трансляційно  включається у селенопротеїни у вигляді залишку селеноцистеїну. За рахунок включення в селенопротеїни селен приймає участь в численних біохімічних реакціях і в першу чергу в підтримці окіслювально-відновного балансу та обміну гормонів щитоподібної залози. Доза селену від 55 до 75 мкг/день забезпечує  максимальну активність глутатіонпероксидази в плазмі та ерітроцитах. Селен має виражену антиоксидантну дію. Покращує мітохондріальну функцію в ооцитах. Суттєве зниження рівня селену спостерігається в фолікулярній рідині пацієнток з безпліддям неясного ґенезу. Зниження концентрації селену в сиворотці крові відмічається у жінок з викиднем в першому триместрі вагітності. В дослідженні in vitro, було встановлено, що селен стимулює проліферацію клітин фолікулів, підсилює стимулюючий вплив на них гонадотропінів, а також підвищує продукцію естрадіолу.

Магній – бере участь в регуляції синтезу інсуліну, підтримці нормального рівня цукру в крові; знижує ризик безпліддя, який пов’язаний з флуктуацієй глюкози в крові. Магній рекомендований для пацієнток з СПКЯ: у пацієнток з предіабетом, які отримували лікування магнієм, нормалізація рівня цукру в крові та поліпшення метаболічних проблем відмічалось у 71% випадків.

Цинк  – необхідний елемент в обміні гормонів, інсуліну, статевих гормонів та гормону росту. Наукові дані показують, що додавання в дієту цинку  допомагає заплідненню та високої якості ооцитів. Сприяє покращенню мітохондріальної функції в ооцитах.

Марганець – бере участь у синтезі глікогену, жирних кислот та холестерину. Має антиоксидантну дію, нейтралізує вільні радикали та запобігає пошкодженню клітин. Бере участь в метаболізмі вітаміну С і деяких вітамінів групи В. Відіграє важливу роль у функціонуванні гіпофізу та виробництві статевих гормонів.

Хром – мікроелемент, бере участь у вуглеводному та жировому обміні; регуляції рівня цукру в крові, синтезі глікогену; транспорті білків; сприяє підтримці нормального рівню глюкози в крові. 

Йодид – сприяє синтезу гормонів щитоподібної залози і нормалізації функціонування  щитоподібної залози.

Комплекс вітамінів групи В дуже важливий для комплексного лікування СПКЯ. Гіпоталамус, який вивільняє статеві гормони, дуже чутливий до дефіциту вітамінів групи В.

Тіаміну гідрохлорид (Вітамін В1) – як кофермент бере участь у вуглеводному обміні, критичних метаболічних реакціях, пов’язаних з метаболізмом енергії, функціонуванні нервової системи.

Крім того, вітамін В1 відіграє важливу роль у зниженні клітинного окисного стресу. Дефіцит вітаміну В1 асоціюється з відсутністю овуляції або імплантаційною недостатністю. Застосовується при лікуванні СПКЯ для покращання чутливості до інсуліну при інсулінорезистентності.

Рибофлавін  (Вітамін В2) – важливий каталізатор процесів клітинного дихання. Перетворюється в організмі на два коферменти – флавін мононуклеотид (FMN) та флавін аденін дінуклеотид (FAD), які необхідні для нормального дихання тканин та метаболізму ліпідів.

Вітамін В2 також необхідний для активації піридоксину (вітамін В6) та перетворення триптофану на ніацин. Дефіцит вітаміну В2 пов’язаний з безпліддям, викиднем та низькою вагою дитини при народженні.

Нікотинамід (вітамін В3) –  є необхідним для виробництва гормонів кортизолу, тироксину та інсуліну, а також статевих гормонів естрогену, прогестерону та тестостерону. При лікуванні СПКЯ, вітамін В3 покращує чутливість до інсуліну при інсулінорезистентності.

Кислота пантотенова  (Вітамін В5) – як складова частина коензиму А, відіграє важливу роль у процесах ацетилювання та окислення; сприяє розвитку та регенерації епітелію та ендотелію. Коензим А діє як каталізатор, взаємодіючи з вітамінами В1, В2, В3 та В6. Вітамін В5 також необхідний для синтезу вітаміну D, стероїдних гормонів, холестерину, еритроцитів, порфіринів, нейромедіаторів, таких як ацетилхолін.

Піридоксину гідрохлорид  (Вітамін В6)- як кофермент бере участь у білковому обміні та синтезі нейромедіаторів. Особливо необхідний жінкам, які в минулому приймали оральні контрацептиви, що могло призвести до вичерпування депо піридоксину в організмі. Вітамін В6 необхідний для виробництва жіночих статевих гормонів.

Біотин (Вітамін В7) – входить до складу ферментів, які регулюють білковий та жировий обмін. Бере участь у синтезі ферменту глюкокінази (регуляція вуглеводного обміну).

Ціанокобаламін (Вітамін В12) бере участь у синтезі нуклеотидів; є важливим фактором нормального росту, кровотворення та розвитку епітеліальних клітин; необхідний для метаболізму фолієвої кислоти та синтезу мієліну. Приймає участь в абсорбції заліза та дозріванні ооцитів. Наукові дослідження демонструють, що додавання вітаміну В12 сприяє підвищенню фертильності та покращанню стану пацієнток з СПКЯ. Тоді як низькі рівні вітаміну В12 спостерігаються при інсулінорезистентності, ожирінні та високих рівнях гомоцистеїну.

N-ацетил –L-цистеїн – є антиоксидантом, похідним від амінокислоти L-цистеїн. N-ацетил -L-цистеїн може впливати на активність рецепторів інсуліну та на секрецію інсуліну. Крім того, N-ацетил -L-цистеїн має антиапоптичну активність, сприяє зменшенню рівня гомоцистеїну. 

Лікопен – нециклічний ізомер бета-каротину. Має антиоксидантну дію, інгібує радикали синглетного кисню. Сприяє покращенню мітохондріальної функції в ооцитах.

Коєнзим Q10 – є антиоксидантом , жиророзчинною сполукою з групи бензохінонів. Бере участь в процесах перетворення енергії. Сприяє відновленню антиоксидантної активності α-токоферолу. Покращує мітохондріальну функцію в ооцитах.

L-карнітін – амінокислота, має антиоксидантну дію, сприяє нормалізації білкового та активації жирового обміну; бере участь у синтезі АТФ у мітохондріях , забезпечуючи транспорт одноланцюгових жирних кислот до мітохондріального матріксу.

Докозогексаєнова,  ейкозапентаєнова кислоти – незамінні жирні кислоти, які входять до складу омега-3 ПНЖК. Беруть участь у формуванні фосфоліпідів клітинних мембран і синтезі ейкозаноїдів. Одним із найбільш важливим впливом омега-3 ПНЖК при СПКЯ, є збереження вагітності та зниження ризику розвитку передчасних пологів.

Показання

ФЕРТИЛОВІТ СПКЯ призначений для жінок з СПКЯ:

  • при ановуляторному безплідді;
  • при інсулінорезистентності (у тому числі, при тяжких формах);
  • при гіперандрогенії (гірсутизм);
  • при дисменореї (оліго- /аменорея);
  • при незрілості, низькій якості ооцитів;
  • для профілактики синдрому передчасного виснаження яєчників;
  • для первинної профілактики гестаційного цукрового діабету;
  • при підготовці до проведення ДРТ;
  • при ризиках невиношування вагітності на ранніх термінах;
  • для профілактики макросомії;
  • для профілактики формування вад розвитку плода.

Протипоказання

Підвищена чутливість до будь-яких компонентів препарату.

Особливості щодо застосування

Перед супутнім прийомом інших вітамінних, мінеральних та/чи мінерально-вітамінних препаратів обов’язково слід проконсультуватися з лікарем.

З обережністю призначають пацієнткам із захворюванням печінки, гострим нефритом, серцевою декомпенсацією, жовчокам’яною хворобою, хронічним панкреатитом, алергічними захворюваннями, ідіосинкразією, новоутвореннями.

Спосіб застосування та дози

Для перорального застосування.

Приймати 1 раз на добу – 1 стик з порошком, 1 капсулу та 1 м’яку желатинову капсулу.

Перед прийомом,  вміст стику з порошком слід розчинити в 200 мл води, капсули запити достатньою кількістю води.

Тривалість застосування.

Рекомендований курс прийому 3-6  місяців. Тривалість застосування встановлює лікар.

 

Побічні ефекти

Не повідомлялось.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці у сухому, захищеному від прямого сонячного світла місці при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 30 стиків у коробці.

По 15 капсул у блістері. По 2 блістери у коробці.

По 15 м’яких желатинових капсул  у блістері. По 2 блістери у коробці.

Виробник

Гонадосан АГ, Німеччина/Gonadosan AG, Germany

Імпортер

ТОВ «Клімед Україна». м. Київ, вул. Дегтярівська, 62, оф. 58А,

тел.: +38044 228 47 17, http://kleemed.com.ua


Инструкция к Фертиловит представлена исключительно с ознакомительной целью и не является поводом для самолечения.
Только ваш лечащий врач может принять решение о необходимости применения Фертиловит, назначении схем лечения и дозировок, а также обсудить совместимость Фертиловит с применяемыми вами лекарствами, разъяснить побочные действия и противопоказания.
Помните – самолечение опасно для вашего здоровья.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...