Періодичне голодування: чи небезпечно це і який результат?

Питання: “Як перейти на інтуїтивне харчування?” актуальний завжди.

“Я сиділа на шоко дієті / пепе / питної і тепер не можу відчути справжній голод / переїдаю / їсти не можу взагалі!”

Знайоме? Тоді періодичне голодування – це те, що вам потрібно!

І немає, це не чергова дієтку. Це стиль життя для загального оздоровлення організму, який допомагає людині налагодити харчову поведінку, відчути справжній голод. Суть періодичного голодування в тому, що добу розділені на дві частини: голод і харчове вікно, повідомляє Аптечка.

І ось тут у вас є неосяжний простір для польоту фантазії: ви можете слідувати системі 5/2 (5 разів на тиждень є, як зазвичай – 2 дня голодувати); 16/8 (16 годин голоду, 8 годин – харчове вікно); 14/6 (14 годин голоду, 6 – годин харчове вікно). 12/12, 14/10 (схеми для початківців); 20/4 (дієта Воїна) і т.д.

Я хочу розповісти вам про свій досвід періодичного голодування. Я дотримувалася режиму 16/8. Тобто відлічувала 16 годин з часу останнього прийому їжі (у мене зазвичай це було 22.00) – значить починати їсти я можу з 15 годин дня.

Перший день їсти хотілося страшенно, але я подолала себе і поїла тільки в 17 вечора. І, як не дивно, накидався на їжу зовсім не хотілося, так що не думайте, що на періодичному голодуванні у вас з’явиться бажання змітати все на світі після 16 годин голоду – навпаки, апетит буде здоровий і помірний. Наступні два дні пройшли вже легше, я стала розуміти, що таке справжній голод, мій шлунок зменшився і їсти хотілося набагато менше, ну а 1,5 втрачених кг були приємним бонусом.

Через три дні я повернулася до свого звичайного харчування, але тепер апетит у мене набагато менше, бажання є не по голоду пропало, а годин до 12-13 апетиту немає взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Як позбутися целюліту за один вечір

Тепер давайте трохи поговоримо про позитивні сторони цієї системи для вашого організму:

– вироблення гормону росту збільшується в 2 рази;

– контролюється рівень цукру в крові;

– організм “відпочиває” від перетравлення їжі, в цей час відбувається процес очищення і відновлення клітин;

– швидше за все, дотримуючись принципів ПГ, ви будете створювати дефіцит калорій, що сприяє схудненню;

– коли приходить час прийому їжі – ви можете дозволити собі все що завгодно, а об’їдатися вам навряд чи захочеться.

(І це тільки самі основні плюси, заглибитися в цю тему ви можете, почитавши наукові статті, яких чимало).

Тепер щодо мінусів: перший час вам може бути важко переносити голод, який буває сильним через звичку снідати / обідати в певний час. На цьому тлі може проявлятися втома, дратівливість, проблеми з концентрацією.

Загалом, якщо вас чекає важливий іспит – експерименти з періодичним голодуєте краще відкласти на інший час, наприклад, спробуйте почати в вихідний день.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 голосов, оценка: 5,00 из 5)
Loading...