Чому горіхова паста повинна бути в раціоні: 5 найкорисніших видів

Горіхова паста давно стала улюбленицею дієтологів. Навряд чи десь ще ви знайдете таку концентрацію білків, корисних жирів і найважливіших макро- і мікроелементів на маленьку порцію продукту.

Пасту зараз можна знайти практично з будь-яких горіхів, тут вже справа смаку, але про пару важливих речей все ж варто пам’ятати.

По-перше, уважно читайте склад: натуральна горіхова паста не містить нічого, крім самих горіхів. Сіль, цукор і підсилювачі смаку не додадуть продукту користі. По-друге, незважаючи на свою дивовижну користь, горіхова паста – продукт калорійний, тому не варто захоплюватися (двох чайних ложок буде цілком достатньо). Нижче ви знайдете топ-5 найбільш корисних і смачних горіхових паст, повідомляє Аптечка.

1. Арахісова паста
Найпопулярніша горіхова паста, звичайно ж, арахісова (якщо ми не будемо звертати увагу на те, що арахіс і не горіх зовсім). Дієтологи рекомендують додавати її до сніданку або використовувати в якості перекусу, тому що висока поживна цінність арахісової пасти позбавить вас від почуття голоду мінімум на півдня. Крім того, в арахісової пасти високий вміст клітковини, рослинного білка і важливих мікроелементів, таких як магній, кальцій, фосфор, цинк і деякі вітаміни групи В.

2. Паста кеш’ю
Ця паста, виготовлена ​​з маленьких солодких горішків, – одна з найбільш корисних. Нехай тут менше білка, ніж, наприклад, в арахісової, зате паста кеш’ю багата залізом, міддю, фосфором, кальцієм, декількома вітамінами групи В і вітаміном Е. Крім того, паста з сирого (не поставлять під будь-якій обробці) кешью містить майже вдвічі менше жиру, ніж інші пасти. Якщо говорити про недоліки, паста кешью єдина з усіх не містить омега-3-кислот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому варто регулярно їсти творог

3. Мигдальний паста
Про користь мигдалю адепти правильного харчування складають легенди. Можливо, не всі з них правдиві, але цей горіх, цілком або у вигляді пасти, однозначно варто додати в свій раціон. Мигдальний паста – це джерело корисних речовин: тут магній, кальцій, фосфор, половина всіх вітамінів групи В і високий вміст вітаміну Е і омега-3 жирних кислот. Крім заряду енергії на довгий час, паста з мигдалю здатна підтримувати здоров’я травної системи, благотворно впливати на здоров’я шкіри і волосся і знижувати рівень холестерину.

4. Паста з фундука
Фундук містить цинк, калій, кальцій, кілька вітамінів групи В, а також є найважливішим джерелом омега-3 і омега-9 жирних кислот. Численні дослідження показали, що регулярне вживання фундука має протизапальну дію на організм, а високий вміст в цьому горісі антиоксидантів перешкоджає процесам старіння.

5. Фісташкова паста
Фісташка – рекордсмен за вмістом вітаміну В6, який відповідає за регуляцію рівня цукру в крові. Крім того, в фісташкової пасті міститься значна кількість рослинного білка і калію. Фісташка – щодо низькокалорійний горіх, так що сміливо додавайте горіхову пасту в свій раціон, якщо хочете скинути вагу.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 голосов, оценка: 5,00 из 5)
Loading...