Гель гепариновый гель 1000 МЕ/г по 50 г в тубах

Цены на Гель гепариновый гель 1000 МЕ/г по 50 г в тубах

Украинские аптеки предлагают цены на данный препарат в диапазоне 168 грн. (состоянием на 09.10.2020)

Инструкция для Гель гепариновый гель 1000 МЕ/г по 50 г в тубах

Склад

діюча речовина: 1 г препарату містить гепарину натрію 1000 МО;

допоміжні речовини: етанол 96 %, карбомер, трометамол, метилпарабен (Е 218), олія м’яти перцевої, вода очищена.

Лікарська форма

Гель.

Основні фізико-хімічні властивості: безбарвний або зі злегка жовтуватим відтінком, майже прозорий гель в’язкої консистенції зі специфічним запахом.

Фармакотерапевтична група

Засоби, що застосовуються при варикозному розширенні вен.

Код АТХ С05В А03.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. Препарат при нанесенні на шкіру чинить протинабрякову, антиексудативну, протизапальну та антикоагуляційну дію.

Фармакокінетика. Гепарин виявляється у плазмі крові протягом 24 годин після застосування препарату, при цьому максимальна концентрація гепарину досягається через 8 годин. Виведення відбувається переважно нирками. Нанесений на шкіру препарат не впливає на параметри згортання крові.

Показання

Лікування захворювань поверхневих вен, таких як варикозне розширення вен і пов’язаних з ним ускладнень, флеботромбоз, тромбофлебіт, поверхневий перифлебіт. Післяопераційний варикозний флебіт, ускладнення після хірургічного видалення підшкірної вени ноги. Травми та забиті місця, інфільтрати та локалізовані набряки, підшкірні гематоми. Травми та розтягнення м’язово-сухожильних та капсуло-зв’язкових структур.

Протипоказання

Підвищена чутливість до гепарину або до будь-якого іншого компонента препарату; трофічні виразки ніг, що кровоточать; відкриті та/або інфіковані рани; геморагічний діатез; пурпура; тромбоцитопенія; гемофілія. Схильність до кровотеч.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії

Застосування гепарину може сприяти подовженню протромбінового часу у хворих, які застосовують пероральні антикоагулянти. Не слід застосовувати препарат разом із лікарськими засобами для місцевого застосування, наприклад з препаратами, що містять тетрациклін, гідрокортизон, саліцилову кислоту, а також з антикоагулянтами.

Особливості щодо застосування

При наявності у хворого геморагічних симптомів слід ретельно зважити можливість застосування препарату. Препарат не слід призначати при кровотечах, наносити на відкриті рани, інфіковані ділянки шкіри при наявності гнійних процесів, слизові оболонки, очі та на ділянки навколо очей, на виразки та пухирі. У разі розладів згортання крові гель не рекомендується наносити на великі ділянки шкіри. У випадку лікування флебіту цей лікарський засіб не слід втирати у шкіру. Наявність у складі метилпарабену (Е 218) може спричинити алергічні реакції (можливо, уповільнені).

Застосування у період вагітності або годування груддю

Дані щодо застосування препарату під час вагітності або годування груддю відсутні.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами

Не впливає.

Спосіб застосування та дози

Дорослим необхідно застосовувати препарат 1–3 рази на добу. На уражену ділянку шкіри наносити смужку гелю розміром 3–10 см та обережно втирати. Тривалість лікування визначає лікар індивідуально, враховуючи тяжкість перебігу захворювання.

Діти

З огляду на обмежений досвід застосування препарат не слід призначати дітям.

Передозування

Явища передозування препарату дотепер не описані. Через незначну системну абсорбцію небезпека передозування препарату при місцевому застосуванні відсутня. Внаслідок випадкового перорального застосування гелю (наприклад, дитиною) може виникнути нудота або блювання. У такому випадку необхідно промити шлунок, а при необхідності – призначити симптоматичну терапію. Дію гепарину можна нейтралізувати за допомогою протаміну сульфату.

Побічні ефекти

В окремих випадках можуть спостерігатися реакції гіперчутливості, такі як почервоніння, свербіж та припухлість шкіри, відчуття печіння, шкірні висипання, кропив’янка, ангіоневротичний набряк, геморагії, іноді – виникнення невеликих пустул, пухирців або пухирів, що швидко зникають після припинення застосування препарату. При нанесенні на великі ділянки шкіри можливі системні побічні реакції.

Термін придатності

2 роки від дати виробництва препарату в упаковці in bulk.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 25 г або 50 г у тубі у коробці.

Категорія відпуску

Без рецепта.

Виробник

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фармацевтична фірма «Вертекс».

Адреса

Україна, 61085, Харківська обл., місто Харків, вулиця Астрономічна, будинок 33, літ. «В-1».

Важно! Данная инструкция по применению является официальной инструкцией производителя, утвержденная и предоставлена Государственным реестром лекарственных средств Украины.
Данная инструкция представлена исключительно с ознакомительной целью и не является поводом для самолечения.

Характеристики

Условия отпуска без рецепта
Категория Наружные тромболитические
Регистрация UA/16419/01/01 от 17.11.2017 (приказ 1426(1))
АТХ-классификация C05BA03 – Гепарин
МНН Гепарин
Фармгруппа Средства, применяемые при варикозном расширении вен.
Действующие вещества гепарин

Инструкция по применению Гель гепариновый гель, утвержденная производителем, представлена исключительно с ознакомительной целью и не является поводом для самолечения.

Только ваш лечащий врач может принять решение о необходимости применения Гель гепариновый гель, назначении схем лечения и дозировок, а также обсудить совместимость Гель гепариновый гель, с применяемыми вами лекарствами, разъяснить побочные действия и противопоказания.

Помните – самолечение опасно для вашего здоровья.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...