АРМА отримала активи фармкомпанії з Росії на мільярд

Компанія займає провідне місце на ринку з постачання лікарських засобів до закладів охорони здоров’я України, зазначили в Офісі генпрокурора.

В управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передано російську частку капіталу фармацевтичного підприємства вартістю близько 1 млрд гривень. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у середу, 10 серпня.

У наглядовому відомстві зазначили, що здійснюють досудове розслідування щодо кримінального провадження, розпочатого стосовно суб’єкта господарювання, пов’язаного з Росією.

Розслідування ведеться за фактами присвоєння, розтрати майна, ухилення від сплати податків, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, та допомоги державі-агресору (ч.4 ст.191, ч.3 ст.212, ч.3 ст.209, ч.1 ст.111-2 КК України).

“Компанія посідає провідне місце на ринку України з постачання лікарських засобів до закладів охорони здоров’я України”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадові особи підприємства мають безпосередній зв’язок із РФ і можуть бути причетні до фінансування держави-агресора.

“За клопотанням прокурорів Печерським районним судом міста Києва накладено арешт на частку статутного капіталу товариства, яким володіла юридична особа, зареєстрована в РФ”, – зазначили у прокуратурі.

Напередодні повідомлялося, що в управління АРМА передали заарештовані корпоративні права товариств на понад 350 млн гривень. Серед них – один із нещодавно закритих найбільших ТРЦ у Києві. За даними ЗМІ, йдеться про Ocean Plaza, який може належати російському бізнесмену та другу президента РФ володимира путіна – Аркадію Ротенбергу.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...