АРЕКУР раствор д/инф. по 200 мл в пак.

Цены на АРЕКУР раствор д/инф. по 200 мл в пак.

Бренд: Арекур

Склад

ПЕГ300 -600мг; аргініну гідрохлорид – 84мг; натрія хлорид – 1800мг; камелін – 70мг; вода д/ін. – до 200мл

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. Арекур® містить камелін – біологічно активну речовину, яка складається з екзогенних регуляторних пептидів RJP-1 та defensin-1, що мають протизапальні, антиінфекційні та протипухлинні властивості. Імунні клітини, зокрема Т-лімфоцити та макрофаги, в силу своїх еволюційно обумовлених функцій, контактують та взаємодіють з екзогенними пептидами. Таким чином, в органі-мішені зростає кількість перевіряючих сигналів імунних клітин. Залучаючи на себе атаки Т-лімфоцитів, екзогенні пептиди значно підвищують ймовірність виявлення і знищення інфікованої або атипової клітини. Екзогенні пептиди здатні не тільки підвищувати ефективність роботи протипухлинного імунітету, а й самостійно пригнічувати розмноження злоякісних клітин, в тому числі за рахунок запуску механізмів програмованої загибелі або апоптозу. Арекур® інфузії містить аргінін – амінокислоту, яка належить до класу умовно незамінних і є активним і різнобічним клітинним регулятором численних життєво важливих функцій організму, виявляє важливі в критичному стані організму протекторні ефекти. Аргінін виявляє антигіпоксичну, цитопротекторну, протипухлинну, антиоксидантну, дезінтоксикаційну активність. Аргінін збільшує вміст у крові інсуліну, глюкагону, соматотропного гормону і пролактину, включається у процеси фібринолізу, ангіогенезу та сперматогенезу . Завдяки антиоксидантній, антигіпоксичній і мембраностабілізуючий активності, позитивно впливає на процеси енергозабезпечення в гепатоцитах і таким чином чинить гепатопротекторну дію. Аргінін проявляє імуностимулюючий ефект – стимулює роботу тимусу, що продукує Т-клітини. Фармакокінетика. При безперервній внутрішньовенній інфузії максимальна концентрація аргініну гідрохлориду в плазмі крові спостерігається через 20 – 30 хв від початку введення. Аргінін проникає через плацентарний бар’єр, фільтрується в ниркових клубочках, однак майже повністю реабсорбується в ниркових канальцях. Регуляторні пептиди екзогенного походження RJP-1 та defensin-1, які входять до складу препарату, за біохімічною структурою та молекулярною масою є дуже схожими на дефензини людини, тому на сучасному етапі видається неможливою фіксація їх фармакокінетичних показників.

Показання

Показання

Імуносупресивні стани та інтоксикації внаслідок інфекційно-запальних процесів та новоутворень, після застосування антибіотиків, протипухлинних препаратів та променевої терапії. Зниження функції вилочкової залози. Доброякісні та злоякісні новоутворення різних локалізацій. Нейтропенічна лихоманка.

Хронічні інфекційно-запальні, гіперпластичні та дегенеративні захворювання органів сечостатевої системи у чоловіків та жінок, які супроводжуються пригніченням імунітету, а саме: пієлонефрит, цистит, хронічний простатит, аденома передміхурової залози, генітальний герпес, папіломавірусна інфекція, дисплазія шийки матки, бактеріальний вагіноз, гострий та хронічний сальпінго-оофорит, гіперплазія ендометрію, аденоміоз, ендометріома.

Хронічні нейроінфекції та мультифакторіальні хвороби нервової системи: герпетичний енцефаліт, герпес зостер, гангліонейропатія трійчастого нерва, прогресуюча мультифокальна енцефалопатія, хвороба Лайма; нейросифіліс, нейробруцельоз, пріонні інфекції; розсіяний склероз, боковий аміотрофічний склероз, хронічна запальна демієлінізуюча полінейропатія.

Хронічні інфекційно-запальні, проліферативні та дегенеративні захворювання органів черевної порожнини, які супроводжуються пригніченням імунітету: хронічний ерозивний гастрит, виразка шлунку, хронічний коліт, поліпоз, хвороба Крона, неспецифічний виразковий коліт; хронічні гепатити різної етіології. Інфекційно-запальні та дистрофічні процеси слизових оболонок: афтозний стоматит, кандидоз, лейкоплакія.

Хронічні захворювання дихальних шляхів: хронічний синусит та тонзиліт, папіломатоз гортані; хронічні обструктивні захворювання легень, пневмонія, плеврит.

Захворювання опорно-рухового апарату: артрит, бурсит, тендовагініт, епікондиліт, остеомієліт, остеоартроз; у якості підтримуючої терапії після переломів та хірургічних втручань.

Інфекційно-запальні захворювання шкіри: акне, папіломавірусна інфекція, герпес, дифузна стрептодермія, хронічні дерматози.

Діабетична ангіопатія. Синдром діабетичної стопи. Хронічна венозна недостатність нижніх кінцівок, у тому числі ускладнена трофічними виразками.

 

Синдром хронічної втоми та астенічні стани в процесі реконвалесценції, в тому числі після фізичних навантажень, стресових впливів, інфаркту, інсульту, хірургічних втручань, отруєнь та впливу іонізуючого випромінювання.

Протипоказання

Підвищена чутливість до препарату. Алергічні реакції в анамнезі. Тяжкі порушення функції нирок, гіпохлоремічний ацидоз. Застосування калійзберігаючих діуретиків, спіронолактону. …………..

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії

Арекур® несумісний з тіопенталом.

Особливості щодо застосування

У пацієнтів з нирковою недостатністю перед введенням Арекура® необхідно перевірити діурез та рівень калію в плазмі крові, оскільки в окремих випадках препарат може сприяти розвитку гіперкаліємії. Арекур® з обережністю застосовувати при цукровому діабеті, оскільки препарат може стимулювати секрецію інсуліну. Сумісність з хіміотерапією. Якщо перерва між введеннями хіміотерапевтичних препаратів (ХТП) менше 10 днів, Арекур® рекомендується вводити після кожного курсу ХТП по 200 мл в/в крапельно 1 раз на день протягом 5 днів. Якщо перерва між введеннями ХТП 14 – 20 днів або більше, Арекур® рекомендується вводити по 200 мл в/в крапельно 1 раз на день протягом 10 днів. Арекур® не можна застосовувати одночасно з імуносупресантами (Лефлуномід, Етанерцепт та ін.), імуностимуляторами (Філграстим, Пегінтерферон та ін.), а також моноклональними антитілами (Ритуксимаб та ін.) та інгібіторами протеїнкінази (Іматиніб та ін.). Після застосування перерахованих вище препаратів необхідний період адаптації не менше 30 днів, перш ніж буде призначений Арекур®. Рекомендується контроль імунограми. Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат проникає через плаценту, тому в період вагітності його можна застосовувати тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода. Дані щодо застосування препарату у період годування груддю відсутні.

Спосіб застосування та дози

Препарат Арекур® у формі інфузій вводять внутрішньовенно краплинно зі швидкістю 10 крапель за хвилину протягом перших 10 – 15 хв, потім швидкість введення можна збільшити до 30 крапель за хвилину. Максимальна добова доза препарату – 200 мл розчину. Максимальна швидкість введення інфузійного розчину не повинна перевищувати 100 мл (20 ммоль) на годину. Курс лікування 5 – 10 інфузій. За призначенням лікаря курс повторити.

Передозування

При передозуванні інфузії можлива ниркова недостатність, гіпоглікемія, метаболічний ацидоз, гіперкаліємія.       Лікування. У разі передозування інфузію препарату необхідно припинити. Слід проводити моніторинг фізіологічних реакцій та підтримання життєвих функцій організму. За необхідності вводити залужнювальні засоби і засоби для налагодження діурезу (салуретики), розчини електролітів (0,9% розчин натрію хлориду, 5% розчин глюкози).

Побічні ефекти

Загальні розлади: гіпертермія, відчуття жару, ломота в тілі. Зміни в місці введення: гіперемія, свербіж, блідість або ціаноз шкіри. З боку кістково- м’язової системи: біль у суглобах. З боку травної системи: сухість у роті, рідко – нудота, блювання. З боку імунної системи: рідко – реакції гіперчутливості, включаючи висипання, кропив’янку, ангіоневротичний набряк. З боку серцево-судинної системи: коливання артеріального тиску, зміни серцевого ритму, біль у ділянці серця. З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, відчуття страху, слабкість, судоми, тремор – частіше при перевищенні швидкості введення. Зміни лабораторних показників: гіперкаліємія.

Термін придатності

180 днів.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Не заморожувати. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

Пакет 200 мл стерильного інфузійного розчину з системою для крапельного введення.

Категорія відпуску: за рецептом.

Виробник

«Хемотека» 18030, Черкаська обл.,м.Черкаси, вул. Чигиринська, 21 на замовлення Міжнародного Інституту Біотерапії.

+380 97 777 0225, + 380 97 777 0335.

Инструкция к Арекур представлена исключительно с ознакомительной целью и не является поводом для самолечения.
Только ваш лечащий врач может принять решение о необходимости применения Арекур, назначении схем лечения и дозировок, а также обсудить совместимость Арекур с применяемыми вами лекарствами, разъяснить побочные действия и противопоказания.
Помните – самолечение опасно для вашего здоровья.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 голосов, оценка: 5,00 из 5)
Loading...