Що робити якщо після манікюру сверблять пальці?

Неприємні відчуття на шкірі після манікюру найчастіше пов’язані із ситуативною чи накопичувальною алергією. У першому випадку йдеться про реакцію на сильні алергени, які часто зустрічаються в несертифікованих матеріалах для манікюру китайського походження. Якщо ви ще не знаєте, де купити все для манікюру, загляньте в інтернет-магазин Million Nails.

Як вибрати все для манікюру та уникнути алергії

Практично все для манікюру може бути потенційним алергеном, зокрема, йдеться про бази, покриття та ремувери. Потрапляючи на шкіру, вони викликають почервоніння, утворення висипу та свербіння. Якщо симптоми виникли вперше, поцікавтеся у майстра, чи була заміна будь-яких засобів.

Уникайте використання складів з толуолом, каніфоллю, нітроцелюлозою, бутилацетатом, похідними формальдегіду, фосфорною кислотою.

Якщо ви самостійно вдома виконуєте процедуру, не намагайтеся все купити дешево для манікюру, звертайте увагу на склад. Сьогодні інтернет-магазини пропонують чимало гіпоалергенних гель-лаків з позначкою 3-Free, 5-Free, 7-Free, у формулі яких відсутні пластифікатори, дибутилфталат, камфора, етилтосиламід, формальдегід, дибутілфталат, ксилол.

Свербіння після нанесення гель-лаку може бути викликане не тільки використаними матеріалами, а й типом лампи. Фотодерматоз і підвищена чутливість шкіри може призвести до реакції на UV-випромінювання.

Перша допомога при алергії на засоби для манікюру

Якщо матеріали для манікюру, куплені дешево, призвели до серйозної алергії, перше, що потрібно зробити — зняти покриття. Для цього краще відмовитися від замочування в ремувері та використовувати фрезер.

Антигістамінні препарати, незважаючи на їх доступність в аптеці, повинні бути прописані лікарем, який визначить дозування та тривалість курсу. Найчастіше виписують «Тавегіл», «Діазолін», «Зодак» курсом у 3-5 днів.

Якщо засоби для манікюру, куплені дешево, крім свербіння призвели до появи ран, використовуйте загоюючі креми, наприклад, «Радевіт» або «Пантенол». Вони знімуть свербіж і не дозволять вам розчісувати шкіру.

Серед народних рецептів придивіться до ванн з відваром календули, дубової кори та ромашки. І пам’ятайте, що все для манікюру має бути сертифіковано, це є гарантією вашої безпеки.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...