Лікування зовнішніх проявів папіломавірусної інфекції

Лікування зовнішніх проявів папіломавірусної інфекції

Згідно з існуючими принципам ведення хворих з клінічними проявами, пов’язаними з ВПЛ, лікування повинно бути спрямоване або на руйнація тим чи іншим методом папілломатозних вогнищ, що виникають на місці проникнення вірусу, або на стимуляцію противірусного імунної відповіді, або використання декількох підходів одночасно.

Існує багато методів для лікування бородавок і кондилом, але жоден з них не є абсолютно ефективним, оскільки рецидиви захворювання можливі після будь-якого з них. У зв’язку з цим лікар повинен підібрати для кожного хворого найбільш оптимальний з наявних в арсеналі способів лікування. Засіб від папілом може бути достатньо ефективним методом лікування, однак остаточний вибір залежить від особливостей перебігу захворювання.

Сучасні методи лікування

Метод видалення визначається особливостями шкіри пацієнта, розміром наросту шкіри або наростів, їх розташуванням та остаточним діагнозом.

  • Заморожування папілом або кріодеструкція. Для ефективного знищення наросту необхідно досягти певної температури. Якщо заморожування проводити повільно і не досягаючи температури, необхідної для руйнування тканин (часто при використанні методів, що доступні для придбання в аптеці), папіломи можуть знову з’являтися, розмножуватися і збільшуватися в розмірах. Клінічно виконана кріохірургічна операція не тільки руйнує зростання, але й діє як вакцина проти зараженої тканини.
  • Електрокоагуляція папіломи – видалення наросту або припікання електричним струмом. Точна діагностика є обов’язковою, оскільки тканину після процедури неможливо гістологічно дослідити (неможливо визначити, чи був наріст злоякісним).
  • Видалення папіломи лазертерапією – різні типи тканин мають різну здатність поглинати певну довжину хвилі світла; випромінювана енергія руйнує тканини-мішені, залишаючи без змін інші тканини.
  • Хірургічне видалення папіломи – більші нарости шкіри видаляються хірургічним шляхом разом з їх основою. Процедура проводиться під місцевою анестезією, а рана вимагає швів.
  • Медичне видалення папілом – місцевих засобів, що стимулюють та зміцнюють імунну систему, а також відлущувальних засобів із властивостями, що руйнують тканини. Детальну інформацію про сучасні лікарські засоби можна дізнатися на https://apteka-ds.com.ua/catalog/dermatolohichni-preparaty/preparaty-vid-borodavok-ta-papilom.

Дерматолог – єдиний фахівець, який обізнаний у нормальних та патологічних станах шкіри, в т.ч. шкірні захворювання та нарости. Тільки точний діагноз та виявлена причина утворення папілом можуть забезпечити правильний курс лікування та вибір найбільш підходящого методу видалення.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...