Раніше, коли стоматологія була недостатньо розвиненою, реставрація пошкоджених зубів виконувалася за допомогою цементного матеріалу, композиту або амальгами. Але сучасні технології пропонують вдосконалені варіанти. Зокрема, для розв’язання проблем відновлення і нарощування застосовується естетична реставрація зубів фотополімером, що наразі досить популярна, оскільки безліч переваг порівняно з альтернативними рішеннями.

Особливості процедури

До моменту затвердіння на матеріал впливають полімеризаційною лампою. Завдяки властивостям фотополімеру можливе максимально точне опрацювання форми зубів і підбір відповідного відтінку. Для цього може використовуватися один із поширених методів.

Amy-aMG1Kfd3aVgLw_RLoUVoc9cWPrr8aKV2UbpogcZ112gSlGy4rGJhr9q5JqftaR19V4k-VvCS9Lh-DctHuzEfE76k0eFSpxC4n3DzgrhdS4DA93sxUhrv1zlhYW9xQ6puRscg=s0

Відреставровані ділянки зубів практично непомітні. Вони не виділяються, навіть якщо розглядати з близької відстані або направляти на щелепу ультрафіолетове освітлення. Відповідно художня реставрація дозволяє формувати зуби, що візуально нічим не відрізняються від рідних.

Фотополімерні пломби мають тривалий термін експлуатації, стійкі до функціональних навантажень і є гіпоалергенними: підійдуть для пацієнтів, які страждають від алергічних реакцій.

Переваги та недоліки фотополімерних пломб

Фотополімерні пломби стали поширюватися в стоматології ближче до кінця 20 століття. Їх відмінною характеристикою є швидке затвердіння під ультрафіолетовими променями. Композитні матеріали досить міцні та надійні, а також зручні у використанні, тому швидко завоювали популярність серед пацієнтів. Якщо порівнювати фотополімер з раніше використовуваним цементом, можна виділити ряд вагомих переваг:

  • якісна фіксація;
  • миттєве затвердіння;
  • натуральний вигляд;
  • надійність;
  • легке коригування при установці;
  • міцність.

Такий вид пломб також не можна назвати ідеальним. Але на сьогодні це найкраще рішення для реставрації пошкодженого зуба.

rXSjW7wtVGV5bLUVQM47pkeJEBPVQwqMNhek_22qj3m1JJvEFzqJM0Rpz4cnHoB3lSklXrb_KoxEQeacp1ZKvpjEjDbYbqJuao8EK6xsvS8c97OOIHeKoB7rGf50viqmTIau7Ec5=s0

Основним недоліком пломби з такого матеріалу є недовга естетика, для відновлення якої потрібні регулярні оновлення. Зовнішні зміни жувальних зубів не дуже помітні, але у випадку з передніми ця проблема буде вкрай неприємною. З цієї причини передні зуби частіше відновлюють за допомогою вінірів, а не пломб.

Проблема полягає не лише в погіршенні естетики фотополімерної пломби: з плином часу відбувається порушення герметичності між пломбами і самими зубами, що призводить до утворення мікротріщин, в яких накопичується безліч бактерій.

Реставрація зубів у стоматології на Позняках

Якщо цілісність ваших зубів була порушена і ви шукаєте найкращих фахівців для їх відновлення – допоможе стоматологія на Позняках.

Досвідчені фахівці менш ніж за годину виконають процедуру і повернуть вам здорову та привабливу усмішку. Сам процес завдяки сучасній анестезії безболісний, тому не принесе відчуття навіть найменшого дискомфорту. Пропонуємо зв’язатися з нашими менеджерами, щоб записатися на консультацію і обговорити всі організаційні питання.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...