Німецькі вчені знайшли підтвердження лабораторного походження коронавірусу

Німецький вчений Бруттель: Коронавірус на 99,9% був розроблений у лабораторії

Коронавірус на 99,9% був розроблений у лабораторії. Про це у розмові з телеканалом N-tv заявив німецький вчений Валентин Бруттель. Він також повідомив, що разом із колегами знайшов підтвердження штучного створення вірусу. За даними ЗМІ, ще влітку 2021 він помітив перші аномалії в геномі SARS-CoV-2 і з того часу вивчав їх з іншими дослідниками.

“У поєднанні з іншими молекулярними ознаками наші результати показують, що цей вірус на 99,9% є штучним, ймовірно, зміненою копією природного вірусу”, – зазначив Бруттель.

Він додав, що вчені виявили в геномі SARS-CoV-2 “відбитки пальців” для цілеспрямованих маніпуляцій, які були у вигляді патерну, що повторюється. За словами експерта, лабораторії, які створюють синтетичні віруси, спочатку розробляють геном з окремих блоків ДНК, через це часто використовувані частини утворюють візерунок.

Дослідники проаналізували складові популярних вірусів, створених людиною, та тих, що виникли природним шляхом. Фахівці виявили, що блоки в останньому типі розподілені випадково. Імовірність того, що еволюція зробила такі патерни довільно, вкрай мала, упевнені вчені. Додамо, що висновки дослідників на даний момент не отримали інших підтверджень.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...