Щоб ноги не змерзли: шість способів утеплити взуття взимку

Холодні ноги — основна причина, чому взимку люди часто хворіють на простудні захворювання.

Чому замерзання ніг небезпечно для здоров’я

Холодні ноги — це не лише неприємні “апчхи”, які з’являються одразу після того, як ви повернулися з морозу додому. Замерзання призводить і до інших неприємностей:

  • оніміння кінцівок, відчуття дискомфорту, які супроводжуються болем під час ходіння;
  • поява болів у суглобах;
  • розвиток простудних захворювань органів дихання;
  • захворювання сечостатевої системи.

Зокрема, в зимову пору року холодні ноги можуть призвести до розвитку циститу — неприємного та досить серйозного захворювання, пише АПТЕЧКА посилаючись на ТСН.

Чому ноги у взутті можуть мерзнути

Навіть якщо ви придбали якісне зимове взуття, це зовсім не означає, що у вас не будуть мерзнути ноги на вулиці. Основними причинами такої неприємності є:

  • носіння вузького і некомфортного взуття — тісні черевики чи чоботи не дають нозі рухатися, а також перетискають її, через що рух крові стопою сповільнюється і ноги швидше мерзнуть;
  • використання шкарпеток з тугою гумкою — вони також можуть перетискати судини, що призводить до поганого кровопостачання;
  • взуття має тонку підошву — холод проникає найшвидше через ступні;
  • вегето-судинні захворювання, знижений тиск — кров погано надходить до тонких судин, а тому кінцівки завжди залишаються холодними.

Як утеплити взуття і зігріти ноги

Існують шість способів, які допоможуть вам впоратися з проблемою холодних ніг та уберегтися від переохолодження:

  1. Взуття повинно бути з хутром та товстою підошвою — бажано підбирати зимове взуття так, щоб у разі сильних морозів ви могли ще надягнути теплу вовняну шкарпетку і нозі не було тісно (на один розмір більше, ніж ви купуєте зазвичай). Холод буде менше проникати до шкіри, якщо буде прошарок з бавовни та повітря.
  2. Устілки з бавовни чи хутра — замість звичайних устілок використовуйте варіанти з тепліших матеріалів, які допоможуть зберігати тепло довше. Також їх можна замінити кількома шарами газетного паперу (такий метод простий і бюджетний).
  3. Використовуйте тепловідбивачі — придбайте в будь-якому магазині будматеріалів фольгований тепловідбивач і створіть з нього саморобні устілки. В якості зразка можна взяти устілку з взуття, обвести маркером і вирізати ножицями. Не забудьте зробити в ній кілька отворів діаметром не більше 5 мм. Так ваші ноги не будуть пріти.
  4. Суха гірчиця — хоча це й не дуже практичний спосіб, але у крайньому разі він може вам допомогти. Суху гірчицю насипають у шкарпетки. Ще одну пару надягають на босу ногу, а зверху — пару з гірчицею всередині.
  5. Використання перцевого пластиря — наклейте його на тонку бавовняну шкарпетку, надягніть його на ногу, а зверху ще одну, але вже теплу шкарпетку.
  6. Забудьте про паління на вулиці — смоли та нікотин, які входять до складу цигарок, звужують стінки судин і тим самим порушують кровопостачання до кінцівок.

Способи зігріти ноги досить прості і їх можна використовувати щодня, щоб уберегтися від переохолодження.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...