Три народні засоби, які швидко врятують від сверблячки після укусу комара

Укус комара супроводжується неприємним свербінням, який може турбувати досить довго й особливо – ночами. Бажання почухати місце укусу часом закінчується відкритою ранкою, в яку може потрапити інфекція. І в деяких людей укуси супроводжуються алергічною реакцією та припухлістю.

Зняти роздратування та свербіж можна домашніми засобами.

Чим вгамувати свербіж після укусу комара

Існують спеціальні аптечні мазі та засоби, які знімають більшість неприємних симптомів після укусу комара. Але вони не завжди доступні через різні обставини.

І якщо пізно ввечері ви виявили свербіж та дискомфорт, а в домашній аптечці нічого немає, можна використовувати способи, якими користувалися наші бабусі.

Важливо! Домашні засоби не можна застосовувати на відкриті рани, тільки на чисту шкіру, яка свербить і припухла.

Цибуля. Від сверблячки після укусу комара відмінно допомагає звичайна цибулина. Візьміть половинку і дрібно наріжте чи натріть на тертці. Отриману кашку загорніть у марлю і прикладіть до місця укусу. Якщо укус невеликий – можна просто прикласти шматочок цибулі.

Часник. Цей домашній засіб теж відмінно знімає свербіж та дискомфорт. Натріть на тертці зубчик часнику або дрібно наріжте, пропустіть через прес. Отриману кашку змішайте з кількома краплями води та прикладіть до місця укусу.

Алое вера. Якщо в будинку є горщик із цією корисною рослиною, то варто використовувати її від сверблячки. Візьміть шматочок стебла, розріжте вздовж, щоб з’явився сік. Намажте соком місце укусу. У соку алое багато корисних властивостей, у тому числі він знімає запалення, свербіж та дискомфорт від укусу.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...