Хотіла схуднути: 32-річна мати чотирьох дітей померла з голоду після операції на шлунку

У Британії померла мати чотирьох дітей Шеннон Мінан Брауз. Останні місяці жінки перетворилися на справжній кошмар, оскільки вона не могла їсти, її постійно рвало, у неї згнили зуби та почали випадати волосся. І всьому виною операція на шлунку, яку Шеннон зробила, щоб схуднути.

Деталі цієї трагічної історії розповіла родина Шеннон, щоб уберегти інших жінок від непоправної помилки.

Хвороба закрила шлях до тренувань

Шеннон Брауз дуже хотіла схуднути, і для цього вона займалася спеціальними вправами з особистим тренером. Тренування давали добрий результат, і вона змогла позбутися кількох кілограмів.

Проте жінці поставили діагноз міопатія, що призвело до припинення тренувань та обмеження рухливості. Тому Шеннон ухвалила непросте рішення – вона поїхала до іншої країни, щоб зробити операцію на шлунку.

“Смерть дружини зруйнувала душу нашої родини. Вона добре справлялася з персональними тренуваннями, а потім, після COVID, у неї розвинулася міопатія. Їй довелося припинити тренування, і вона була практично прикута до дому. Її непокоїла рухливість”, – розповів чоловік Дон для Belfast Live.

Операція перетворила життя на пекло

Він додав, що в операцію на шлунку Шеннон зробила у лютому минулого року. Через кілька тижнів після цього її стан почав погіршуватися.

Спочатку з’явилося блювання, потім почалися проблеми з харчуванням – вона не могла їсти тверду їжу. А останні місяці просто перетворилися на пекло – у неї згнили зуби та випало волосся.

“Вона їла тільки воду з каструлі з локшиною. У неї були судоми та біль, і її рвало так сильно, що зуби гнили від кислоти у шлунку. Ми не знали, що цього дійде. У нас з’являлася надія, що коли вона спробує з’їсти ще трохи, але потім все поверталося на круги свої. Вона взагалі не могла переносити тверду їжу. Це тривало 17 або 18 місяців”, – розповів Дон.

Національна служба охорони здоров’я Британії зазначає, що є величезні ризики через такі операції. Після них у пацієнтів безліч побічних ефектів – утруднення ковтання, блювання та в деяких випадках – смерть.

“Я хочу, щоб усі знали, проводили дослідження та знали, який ризик несуть такі операції. Ви ризикуєте і кожен може побачити хороші відгуки про такі операції, але є й погані. Після операції вами ніхто не займатиметься, вас посадять у літак, і ви відлетите. І далі будете самі по собі”, – додав чоловік загиблої жінки.

Органи просто почали відмовляти

У серпні стан жінки настільки погіршився, що її підключили до апарату життєзабезпечення у лікарні Альтнагельвін у Деррі. 25 серпня вона померла від поліорганної недостатності.

“Її печінка, легені та нирки почали наповнюватись рідиною, а потім серце відмовило. У лікарні у неї зі шлунка витягли шість літрів рідини”, – додав Дон.

Без матері залишилося четверо дітей

У Шеннон залишилося четверо дітей – 14-річний хлопчик, близнюки 7 років та молодший син 5 років. Мама дітей померла за кілька днів до дня народження наймолодшого сина.

Скорботна родина відзначила п’ятий день народження малюка зі свічками та тортом під час поминок Шеннон у будинку її батьків у Креггані. Рідні намагалися пом’якшити удар для дітей.

За словами батька, старший син шокований, близнюки вже розуміють, що мама померла, а малюк поки не усвідомлює. Дон пояснив йому, що “мама тепер ангел, який живе у хмарах”.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...