Лікар розповіла, чи запізно в січні щепитися від грипу

Грип в Україні наразі лютує та щодня фіксуються нові випадки захворювання. Багатьох хвилює питання, чи не пізно, зараз – у січні щепитися від інфекції?

На це питання відповідає АПТЕЧКА з посиланням на допис в Instagram педіатра Дарини Власенко.

Чи можна зараз щепитися від грипу

Так, зараз не пізно вакцинуватись від грипу, пік захворюваності на грип ще не почався і ви маєте час, щоб виробити імунітет – через 2-3 тижні після вакцинаціі ви отримуєте повноцінний захист.

Вакцина майже на 100% захищає від небезпечних ускладнень грипу; якщо вакцинована людина все ж таки захворіє-то переноситься хвороба легше/швидше настає одужання/мінімізуються ризики ускладнень – отиту, пневмонії.

Інактивовані вакцини для профілактики грипу можна застосовувати протягом усього періоду вагітності. Також вакцину можна застосовувати годуючим мамам.

Схема вакцинації

  • Дорослі: одна доза 0,5 мл.
  • Діти віком від 6 місяців до 17 років: одна доза 0,5 мл.

Дітям віком до 9 років, які раніше не вакцинувалися, другу дозу вакцини 0,5 мл потрібно ввести після першої з інтервалом щонайменше 4 тижні.

Вакцина дозволена дітям віком від 6 місяців.

Також вакцину можна вводити з іншими препаратами в один день, напр.вакцинація від гепатиту В або ревакцинація АКДП, пневмококовими, менінгококовими вакцинами.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...