Відомий доктор назвав продукт, який "вбиває" ваше серце. І це не цукор

Відомий доктор Ерік Берг, який веде блог та ділиться порадами, назвав продукт, який “вбиває” серце людини. Звісно, усі думають про цукор, але це не він.

Як повідомляє АПТЕЧКА, про це Берг розповів у новому відео, яке вийшло на його YouTube-каналі.

Що шкодить серцю – найбільш небезпечний продукт

За словами доктора, цей продукт – “рушійний фактор”, який провокує хвороби серця. Він призводить до виникнення запальних процесів та шкодить артеріям.

Цей продукт – олія з насіння. Будь-яка олія, яку роблять з насіння, запевняє доктор, дуже шкідлива. При цьому навіть якщо людина відмовилася від цього продукту, вона усе одно у “зоні ризику”.

Річ у тому, що олію з насіння додають у готові страви та оброблені продукти. Тому ви можете навіть не підозрювати, що вживаєте цю небезпечну річ.

“Рослинна олія є ненасиченою жирною кислотою, тому вона дуже нестійка і схильна до окислення. Світло, повітря, кисень і температура можуть спричинити окислення. Олії з насіння містяться в багатьох продуктах. Вони використовуються в кулінарії, в заправках для салатів, приправах і майже в усіх оброблених продуктах”, – наголосив Берг.

Никогда не храните так масло на кухне: придется выбросить всю бутылку

Чому олія шкідлива (фото: freepic.com)

Чому олія з насіння шкодить здоров’ю

За словами лікаря, цей продукт може провокувати такі проблеми:

  • запалення артерій
  • підвищення рівня “поганого” холестерину
  • ризик утворення тромбів.

Окрім цього, рослинна олія з насіння може негативно вливати на метаболічні процеси.

“Перевіряйте етикетки, щоб уникнути споживання олії. Використовуйте вершкове масло, оливкову або кокосову олію, олію авокадо та сало для приготування їжі” – резюмував Берг.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...