Що треба їсти, щоб ккал «горіли» від їжі

Думаю, ви чули словосполучення «негативна калорійність», давайте розберемося, що це таке, чи правда це працює, ну і, звичайно, які продукти володіють цією дивовижною «негативною калорійністю», повідомляє Аптечка.
Правда VS Міф

Ну, перш за все, варто сказати, що сам по собі продукт не може «важити» -1ккал, -15ккал, та й взагалі будь-яку негативну величину ккал. Це очевидно з законів збереження, які ви вивчали на фізиці в класі … 8Ом, напевно, або дев’ятого.

Однак такий феномен, що ти їси, а ккал більше спалюється, ніж виходить від продукту-це правда. Це пов’язано з тим, що деякі продукти мають дуже маленьку поживну цінність. І організм більше витрачає на переварювання цих продуктів, ніж отримує. Так само є сложнопереваріваемие продукти, зазвичай в цих продуктах багато клітковини; вона не засвоюється нашим організмом. І знову ж таки, на її «перетравлювання» витрачається багато енергії. Іноді більше, ніж ми отримали від продукту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ученным удалось придумать способ борьбы со смертельным коронавирусом: вакцина уже есть

Однак спалити багато ккал таким способом у вас не вийде. Наприклад, ви з’їли морква. Отримали 10 ккал, на травлення витратили 12. Разом, у вас -2 ккал. Щоб спалити 100 ккал вам нудно з’їсти 50 морквин. Чи не легше побігати ?!

Які продукти володіють цією властивістю?

Зазвичай це овочі, особливо зелені:

  • спаржа
  • Буряк
  • Капуста брокколі
  • кабачок
  • Селера, огірок
  • шпинат
  • редис
  • Рукола, салат-латук
  • Зі спецій:
  • імбир
  • кориця
  • перець
  • Деякі гриби (їх ккал бувають від 10 до 300 ккал / 100 г). У них дуже багато білка!
  • водорості
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...