Ознаки апендициту - як розпізнати запалення

Апендицит є однією з найпопулярніших патологій шлунково-кишкового тракту, лікування якої передбачає оперативне втручання. Разом з тим, захворювання є серйозною загрозою організму, оскільки результат може бути самим жалюгідним.

Патологічний перебіг дуже складне і пов’язане з серйозними ускладненнями. Близько 10% людства ставлять цей діагноз, а ризик захворіти супроводжує нас протягом усього життя. Щоб вчасно розпізнати підступну хворобу, необхідно знати перші ознаки апендициту, які ми обговоримо в даній статті, повідомляє Аптечка з посиланням на джерело.

Де розташований апендикс?

Якщо запитати у простих обивателів, з якого боку апендицит, то велика частина відповість неправильно. Хтось вважає, що він знаходиться в лівій частині живота, хтось стверджує, що дана область розташована в правому боці.

Захворювання, яке в медицині має назву апендицит, являє собою запалення апендикса, – органу нижній частині кишечника. У здорової людини він має вигляд маленької трубочки довжиною від 50 до 150 мм і не більше 10 мм в діаметрі. Локалізація апендикса – права частина живота, ближче до пахової зоні. Саме там чоловік із запаленням відчуває сильний біль.

На сьогоднішній день точно невідомо, чому розвивається патологія. Лікарі розрізняють кілька особливостей, які здатні викликати появу недуги. Тому в разі виявлення проявів апендициту необхідно в терміновому порядку відвідати доктора і готуватися до екстреного хірургічного втручання.

Клінічна картина
Ознаки захворювання яскраво виражені, але навіть незважаючи на типову біль та інші фактори, які свідчать про серйозне запальному процесі, людям далеко не завжди вдається виявити проблему.

Якщо патологія розвинулася у дитини, він буде говорити, що у нього болить живіт. Зрозуміло, причин у цього явища може бути маса, тому не потрібно відразу переживати. Найголовніше залишатися спокійними в даній ситуації і вживати заходів з надання кваліфікованої медичної допомоги. Виявлення симптоматики у дорослих здійснюється по точно такою ж схемою.

Недуга розвивається поступово, але запалення, яке наростає в даному випадку, миттєво вражає організм. Орган стає набряклим і наповнюється гноєм. Якщо своєчасно не прооперувати пацієнта, мішок лопне, і настане смерть. При наявності у вас підозр на прояви апендициту, неодмінно звертайтеся до лікаря за допомогою, телефонуйте в швидку і терміново готуйтеся до операції.

Апендицит і його типові ознаки
Розрізняють головні симптоми, які вказують на наявність запалення. Як ви вже зрозуміли біль при апендициті зосереджена в животі, має наростаючий і поширюється характер. З’явитися біль може не обов’язково справа. Деякі пацієнти відчувають її спочатку у верхній частині живота, потім відчувають її перехід на ліву чи праву сторону. Крім того, біль може віддавати в куприк або ребра.

Типові симптоми апендициту наступні:

  • різкий біль в області живота;
  • в процесі натискання відчуття посилюються;
  • м’язи живота регулярно знаходяться в напрузі;
  • якщо ви ляжете на одну сторону і підібгає ноги, хворобливість буде поступово йти;
  • при гострій формі може виникнути нудота і блювота;
  • кал може змінювати свою консистенцію, може з’явитися запор або діарея;
  • виникає озноб, підвищується температура тіла.

Ми розглянули найхарактерніші ознаки апендициту. Не варто займатися самодіагностикою і самолікуванням, при перших симптомах терміново звертайтеся до лікаря

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...