Лікар порадив, як заснути за одну хвилину за допомогою спеціальної техніки

Як заснути в умовах війни — питання яке турбує більшість українців. Ділимося технікою, яка допоможе заснути якщо не за одну хвилину, то за дві точно.

Сон є однією з базових потреб людини. Сьогодні, коли обстріли та вибухи лунають вдень і вночі, а страх пропустити сигнал повітряної тривоги переслідує повсюди, важливо  вміти засинати  швидко за будь-яких обставин.

Відомий американський лікар Ендрю Томас Вейл ( Andrew Thomas Weil), директор Аризонського центру інтегративної медицини, автор таких книг, як “Інтегративна онкологія», «Інтегративних» психіатрія, педіатрія, жіноче здоров’я, ревматологія, кардіологія, гастроентерологія, інші, порекомендував спосіб, який допомагає заснути за 1 хвилину.

Щоб заснути за хвилину, на думку Вейла, слід використовувати дихальну методику під назвою “4-7-8”.

Для того, щоб швидко заснути, виконайте такі кроки:

  • Спочатку торкніться язиком піднебіння за передніми верхніми зубами.
  • Покладіть руку на груди, щоб контролювати, що ви дихаєте животом.
  • Зробіть вдих носом на чотири рахунки.
  • Затримайте дихання та порахуйте до 7.
  • Видихніть через напіввідкритий рот (язик як і раніше, торкається піднебіння) на 8 рахунків. Тобто видих повинен вийти дуже довгий зі злегка свистячим звуком.
  • Зробіть так  4-8 разів.
  • Після кожного видиху робіть довільну перерву.

Відразу може не вийти, потрібно потренуйтеся. Почніть з 2-3 повторів, та збільшуйте кількість повторів поступово, додаючи щодня по 1 повтору. Тривалість виконання техніки, як зазначає лікар, не має особливого значення — можна або сповільнити, або прискорити окремі кроки залежно від того, наскільки ви можете затримати подих. Головне витримати співвідношення 4-7-8. Як попереджає Вейл, зразу, скоріш з все, не вийде навчитися тому, як заснути за хвилину — для цього потрібно буде попрактикуватись.

Щоб метод засинання  за 60 секунд точно спрацював, незадовго до сну потрібно обмежити вживання напоїв, які містять кофеїн.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...