Як вибрати якісний та безпечний лаваш: нутриціолог дала поради

Лаваш – це коржик, яку вживають замість хліба на Кавказі та в країнах Близького Сходу. Також цей продукт і популярний в нашій країні.

Нутриціолог Ганна Бойко розповіла у своєму Instagram, як вибрати якісний та безпечний лаваш.

Термін придатності

Термін зберігання має бути недовго, приблизно 3-4 дні. Якщо написано на упаковці, що лаваш можна вживати й через місяць та більше, то є привід задуматися чим його обробили або з чого зроблене тісто.

Смак

На смак лаваш має бути як звичайний хліб. Смак, схожий на резину або виріб важко жується, це свідчить про те, що лаваш не якісний, тому його краще не купувати.

Дотик і вигляд

На дотик лаваш має бути гладеньким та еластичним.Тісто має бути обов’язково без відслойок.

Користь zкового тракту. Також нормалізують рівень вуглеводів.

Коржик багата мінералами, завдяки яким поліпшується метаболізм і швидко виникає відчуття ситості.

Також цей борошняний виріб регулює рівень глюкози та вуглеводів в крові.

Однак лаваш може бути не тільки корисний. Він безпечний тільки в тому випадку, якщо була дотримана правильна технологія приготування.

Багато виробників для збільшення терміну зберігання часто додають до складу тесту дріжджі та консерванти. Через це продукт стає звичайною випічкою, що містить багато калорій і вуглеводів.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...