Інвалідний електричний візок — конструкція, завдяки якій хвора людина почуває себе мобільною. Експлуатуватися вона може як на вулиці, так і в умовах будівлі. В даному випадку не обов’язково, щоб пацієнту з інвалідністю допомагала стороння особа. Такий засіб дозволяє користувачеві пересуватись на значні відстані з великою швидкістю самостійно. На відміну від механічних моделей, руки тут відпочивають. Робота пристрою відбувається завдяки акумуляторній батареї.

Засоби пересування з електричним приводом підходять людям, у яких спостерігається слабкість м’язів або порушено рухову активність верхньої частини тіла. Керування здійснюється однією рукою за допомогою вбудованого у виріб джойстика. Він може знаходитись з будь-якого боку крісла. При покупці на це важливо звернути увагу. Адже комусь легше працювати лівою рукою, а у когось робочою є лише одна кінцівка.

вибор інвалідного візка на електроприводі

Хто може користуватись візком на електроприводі

Купити крісло такого типу рекомендується для пацієнтів:

  • з ослабленими м’язами або порушеною руховою функцією верхньої частини корпусу;
  • з серйозними серцево-судинними захворюваннями;
  • з деформацією хребта або іншими дефектами тазостегнової частини, ніг та/або рук;
  • без обох ніг.

Технічні особливості засобів пересування

Характеристики електричних крісел-колясок різняться відповідно до моделі:

  • На повному заряді батареї можна подолати відстань від 10 до 40 кілометрів.
  • Швидкість, яку вони розвивають, може бути 6-8 км/год.
  • Вага, яку витримують крісла для людей з обмеженими можливостями, сягає до 180 кг.
  • Дальність поїздки залежить від акумуляторної батареї. Але після підзарядки візок зможе їхати далі.
  • Певна продукція без проблем пересувається тільки рівними дорогами, по ламінату, паркету. Але є й такі конструкції, що легко долають гравій, бездоріжжя.
  • Вага інвалідного візка з електроприводом для вулиці варіюється від 30 до 165 кг. На цифри впливає тип конструкції, матеріали, використані під час виробництва, кількості опцій. Інвалідам, які планують вирушати в далекі прогулянки, займатися спортом, танцями, варто купити полегшену модель. Підібрати комфортну у використанні модель допоможуть представники інтернет-магазину OSD.
  • Колеса пристроїв бувають з передньою, задньою або центральною віссю. Виробники пропонують також конструкції з чотирма провідними колесами. Визначаючись, потрібно врахувати заплановане навантаження. Відповідно до місця експлуатації, слід вибирати між цільнолитими, пневматичними колесами або протекторами.

Які конструкції можна купити в Україні за призначенням

Купуючи засіб пересування, потрібно знати, за яких умов він буде експлуатуватись. Тобто врахувати ступінь фізичної активності користувача.

Універсальні моделі

Такі інвалідні візки з електроприводом можна використовувати в будинку та на вулиці. Вартість їх вища, але в цілому вони обійдуться дешевше, ніж купівля двох різних колясок. Єдиним мінусом конструкцій користувачі називають потребу мити колеса щоразу після прогулянок.

Конструкції для дому

Коляски компактного розміру експлуатуються всередині будівель. До їхніх особливостей відносять компактність, ергономічність, маневреність. Вони не розвивають великих швидкостей. Їхні колеса не підходять для використання на вулиці. Хіба що ними можна їздити по ідеально рівному асфальту. Такі моделі збираються з легких матеріалів.

Варіанти для прогулянок

Крісла інвалідні з електроприводом для вулиці відповідають таким вимогам як мобільність, хороша прохідність, здатність розвивати швидкість. Такі конструкції важчі за кімнатні. Під час їх покупки належну увагу потрібно приділити ємності акумулятора. Чим більший його обсяг, тим далі зможе проїхати крісло без підзарядки.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...