Сир – найкраще джерело якісного білка, особливо для тих, хто відмовився від м’яса. Молочний білок у сирі легко засвоюється, тому він ідеально підходить для легких вечерь і корисних сніданків.
Завдяки високому вмісту в ньому вітамінів групи B регулярне вживання творогу сприяє прискоренню обміну речовин і стимулює біохімічні реакції в організмі, повідомляє Аптечка.
Ця група вітамінів сприяє кращій роботі мозку, допомагає засвоювати залізо, регулює обмін білків, жирів, вуглеводів і амінокислот. Насиченість сиру кальцієм (28% добової норми) і вітаміном D не тільки позитивно впливає на стан кісток, нігтів і волосся, але і регулює гормональний баланс, стабілізуючи менструальний цикл і знижуючи ризик небезпечних захворювань.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти, щоб ккал «горіли» від їжі
Магній в складі сиру контролює артеріальний тиск і захищає від утворення тромбів. Крім того, в свіжому домашньому сирі міститься натрій, фтор, цинк, мідь, залізо і калій.
А молочнокислі бактерії нормалізують травлення, відновлюють мікрофлору кишечника, а також знімають відчуття дискомфорту в шлунку.