Як перестати набрякати

Набряки – явище не з приємних. Всі ми хоч раз прокидалися з опухлим обличчям на ранок після вечірки або званої вечері. Однак якщо набряклість стає хронічною, це привід задуматися. Суть проблеми – порушення відтоку і затримка рідини в організмі або певних органах. Зрозуміло, що це явище – сигнал, що в тілі відбувається щось дивне, на що пора звернути увагу і, по можливості, виправити. Причиною набряків найчастіше стають неправильні харчові звички, які сприяють затримці рідини в організмі. Розповідаємо, які зміни варто внести в свій режим життя, щоб позбутися від набряклості повідомляє Аптечка.

1. Пийте багато води.
Найбільша помилка в тому, що набряки утворюються через надлишок рідини в організмі – все абсолютно навпаки. Якщо наш організм зневоднений, а ми не даємо йому достатню кількість води, він докладає всіх зусиль, щоб зберегти хоча б ту рідину, яка є. Звідси і затримка її в організмі. Справитися з цією проблемою гранично просто: необхідно стежити за тим, скільки і що ви п’єте. Лікарі рекомендують вживати 30 мл рідини на 1 кг ваги, тобто в середньому 2-2,5 літра в день. Однак під двома літрами рідини маються на увазі два літри чистої води. Чай, кава, соки і лимонади не рахуються – навпаки, вони тільки зневоднюють організм, так що зловживати ними не варто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти, щоб ккал «горіли» від їжі

2. Не зловживайте солоною їжею.
Сіль чудово тримає рідина, не даючи її надлишків покинути організм. Залишається тільки контролювати кількість споживаної солі. Один раз з’їсти в кіно відро попкорну або весь вечір дегустувати солоні делікатеси можна, але як виняток зі звичайного режиму. Щодня ж необхідно стежити за кількістю споживаної солі, щоб уникнути появи дискомфортних відчуттів.

3. Не пийте солодкий алкоголь.
Алкогольні напої в принципі є однією з основних причин набряклості, але коли вони поєднують в собі спирт і цукор, загроза зростає вдвічі. Красиві різнокольорові коктейлі, в складі яких суцільні лікери та сиропи, – вірний шлях до жахливих набряків. На вечірках вибирайте сухе вино або вермут: і смак напою розкриється яскравіше, і виглядати з ранку ви будете набагато краще.

4. Виключіть швидкі вуглеводи.
Якщо набряклість – ваша хронічна проблема, то, можливо, від деяких видів продуктів варто відмовитися. До них відносяться швидкі вуглеводи, тобто цукор, білий хліб, шоколад та інші солодощі. Необхідну для організму норму цих сполук можна прекрасно отримати з цільнозернових продуктів, фруктів і овочів. Виняток швидких вуглеводів не тільки допоможе впоратися з набряками, але і позбавить від кількох зайвих кілограмів.

5. Більше рухайтеся.
Причиною затримки рідини в організмі також може стати невисока рухова активність. Якщо ви весь день сидите в офісі, потім сидите в транспорті по дорозі додому, а потім сидите вдома, то кровообіг і струм лімфи сповільнюються і утворюється застій води. Протягом робочого дня намагайтеся хоча б раз на годину вставати з місця і ходити по приміщенню 2-3 хвилини, а між ліфтом і сходами завжди вибирайте друге. Результат не змусить себе чекати: і набряклість скоротиться, і самопочуття поліпшиться.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 голосов, оценка: 5,00 из 5)
Loading...