Дорослим людям із діабетом 2 типу було б корисно споживати більше клітковини та риби.
За даними Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC), цукровий діабет – одна з провідних причин смерті. На щастя, згідно з новим дослідженням, яке було представлено на щорічній зустрічі Європейської асоціації з вивчення діабету (EASD) та вебресурсі для лікарів Medscape, певні продукти можуть збільшити тривалість життя хворих на цукровий діабет.
У мета-аналізі досліджень, проведених переважно у Сполучених Штатах і Європі, які зосереджувалися на смертності дорослих із діабетом 2 типу від усіх причин, дослідники звернули увагу на харчові звички, включно зі споживанням таких макроелементів, як вуглеводи, білки й жири, а також мікроелементів або вітамінів і мінералів.
Вчені звернули увагу на добавки та вторинні рослинні сполуки, такі як поліфеноли. Під час досліджень спостереження проводилися в середньому через 10 років.