Психолог сказав, як чоловік може зруйнувати сімʼю (ВІДЕО)

Чоловік своїми вчинками та поведінкою може зруйнувати не лише стосунки, а ще й свою родину.

А як саме чоловіки можуть це зробити, розповідає АПТЕЧКА з посиланням на відео-розмову психолога Дмитра Остапенка з Олегом Богомазом.

Як чоловік може зруйнувати свою родину

“Найбільше зло, яке може зробити сам чоловік для своєї сім’ї – це його гордість в усіх випадках. Гордість, коли він не може визнати свої помилки, самозакоханість та егоїзм, коли він не може побачити потреби своєї жінки”, – сказав Олег.

Також він навів приклад, що у кожної людини є “банк емоційного задоволення”, який заповнюється завдяки задоволенню простих базових потреб, як у чоловіка, так і у жінки – однаково, але вони різні.

“І якщо довгий час потреби жінки не задовольняються, а вона, наприклад, хоче спілкування, хоче відчувати фінансову безпеку – це одна з її потреб, для жінки, це як для чоловіка повага. Якщо ці потреби не задовольняються – то починає крити”, – пояснив експерт.

Тобто, виходить, що коли чоловік не робить нічого, що могло б наповнити його жінку, вона вигорає і може піти, оскільки людина є емоційно спустошеною й у неї всередині не залишається нічого, немає енергії.

В таких випадках жінки можуть впадати в агресію, в депресію, можуть почати ненавидіти партнера, або знаходить те, чого їй не вистачає в іншій людині, яка з нею проводить час, слухає її, піклується, каже компліменти чим й наповнює жінку, а не відправляє до подруг.

“Тобто, наш чоловічий егоїзм і гордість – це дві найбільші проблеми майже в кожній родині”, – підсумовує Олег.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...