10 ідей від нутриціога, як бобовими замінити м'ясо, щоб було смачно і корисно

Бобові продукти є чудовим замінником м’яса, тим паче рослинний білок краще засвоюється за тваринний. Також страви із бобових дуже актуальні для багатьох українців під час Великодного посту.

Про це пише АПТЕЧКА із посиланням на публікацію нутриціолога Анастасії Голобородько в Telegram.

Чим найкраще замінювати м’ясо

“Бобові – це класний мікс рослинного білка та клітковини, включно з пребіотичною. За життя ми зʼїдаємо 25-40 тонн продуктів. Чи треба ще цифр, щоб переконати, що якість їжі завжди повинна бути попереду?” – каже експерт.

Голобородько зазначає, що бобові займають важливу частину раціону. Частково, це білок, частково – вуглеводи, що дають повільну енергію.

“Так, не всі нормально толерують цю клітковину, але флору можна привчити. Частіше заміняйте тваринний білок – рослинним, не робіть великі порції, спробуйте ротацію. Різноманітність. А ще інтегруйте бобові в дитячий раціон”, – радить нутриціолог.

10 ідей, як замінити м’ясо стравами із бобових

Голобородько поділилась 10 ідеями про те, якими смачними стравами із бобових можна замінити м’ясо.

Корисні і смачні страви із бобових:

  • чорні боби довго відварені з чилі та корицею
  • індійські рецепти з сочевицею, тут – червона сочевиця, свіжий імбир, кмин, часник, гі
  • крем-супи на основі горошку, навіть мороженого
  • нутова та сочевична паста з петрушкою, оливками та волоським горіхом
  • хумус з нуту, збитий не тільки з тхіною, а й печеним буряком
  • пророщений маш
  • швидкий хумус з червоної сочевиці
  • оладки з нутового борошна на воді
  • місо паста
  • пюре з пласкої квасолі (великі сорти: фава, ліма) та тахіні з печеним баклажаном
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Проголосуй первым!)
Loading...